Omzetgroei in de bouw daalt, personeelstekort stijgt

Uit de vandaag gepresenteerde cijfer van de Kwartaalmonitor bouw blijkt dat ondanks de stijging van de omzet in het derde kwartaal, deze bedroeg 3,1%, de omzetgroei af aan het nemen is. De groei in omzet in de bouwsector is dus af aan het zwakken. Voor het derde jaar op rij is de omzet in de sector gegroeid, maar de omzetgroei is wel op het laagste niveau in twee jaar tijd. Ondernemers in de sector wijzen naar personeels- en materiaaltekort als voornaamste reden voor de afzwakkende groei.

De omzetgroei van de afgelopen drie jaar ging logischerwijs gepaard met meer werkgelegenheid. In het afgelopen kwartaal kwam het totaal aantal banen uit op 526.000. Dat is een stijging van 2.000 ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De sector heeft echter grote moeite om al deze vacatures te vullen. In het derde kwartaal stonden ook ruim 12.800 vacatures open. Dit aantal is in ruim negen jaar niet zo hoog geweest. Dit leidt ertoe dat zo’n 25% van de ondernemers in de sector het personeelstekort aandraagt als voornaamste reden voor de daling in de omzetgroei. Zo’n 13% wijst ook naar materiaaltekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *